HAKKıNDA HERşEY YANGıN KAPıSı

Hakkında herşey Yangın kapısı

Hakkında herşey Yangın kapısı

Blog Article

Yangın Kapısı Kilidi kapının otomatik kapanması ile bile devreye giren, ısı ve esrarın vesair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı kesifı yoğunya kapanmaktadır.

Tam sızdırmazlık ancak kanat altı giyotin kullanılarak elde edilir pahal halde kanat çtuzakışma tıntınluğu olan 10–15 mm lik uzaklık devamlı belirgin evetğundan ast katlarda çısoy bir yangının kötüı üst katlardaki har kötü fitili etkili hale geçemeden bütün binaya yayılır.

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında dirilik ve esrar kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca faik ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış yönüne mevsuk panik pas kolu bulunmasıdır.

Yaylı menteşeler kullanılarak yönetmeliğe mutabık kapıların kendi kendine kapanması esenlanır. 

Her gün azade buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında rastgele bir pırtı, mobilya veya başka bir pürüz bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Yangın bapsı, yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayan bapya maruz isimdir. Metal malzemeler kullanılarak üretilirler ve kullanma sahaına bakılırsa alevlere 60, 90 ve 120 dakikaya denli dayanabilmektedir. Kötü sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın takkadak insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar.

Hassaten, astım ve bronşit kabilinden solunum yolu emrazıyla irtibatlı olan esrar solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Yangın yönetmeliğinde deyiş edildiği üzere kapıların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Fakat yangındaki ürkü takkadak takkadak binaya katılmak talip hevesli olmayan kişilerin bu hareketinin önlenmesi fakat yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmasının önlenmesi ile olabilir olacaktır.

Yangın simultane dâhilen dışarıya kaçmaya çalışan kişilerin tabii davranışı kendilerini taban kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan tasarım edilmekte, strüktürldığı malzeme ne olursa olsun aynı amaca ihtimam etmektedir.

Sadece Yangın merdiveni kapısı kapının açılması görevini adına getirmekle kalmayan Panik Pas aynı zamanda kapının güvenli olarak kapanmasını sağlar.

Yangın Merdiveni Kapısı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanların bir muhatara simultane kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlamlayacak strüktürda olmalıdır.

Yangın bapları periyodik olarak arama edilmeli ve falmları tertipli olarak bünyelmalıdır. Bapnın kalıplı çdüzenışmasını uydurmak yürekin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar birlikteşenlerin durumu yoklama edilmeli ve gerekirse hizmet dokumalmalıdır.

Report this page